Logo Atletiekvereniging Hera Heerhugowaard

Atletiekvereniging Hera

Jeugdatletiek bij Hera

Er is meer te winnen met jeugdatletiek. Hoe kun je dat doen?

Sport biedt unieke kansen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jeugd! Naast betere motorische vaardigheden, een goede gezondheid en mooie (top)prestaties, kan sport en in het bijzonder atletiek bijdragen aan de ontwikkeling van persoonlijke en sociale vaardigheden, die jeugd - zowel in de sport als in de maatschappij - verder kunnen helpen.

Alle betrokkenen bij de jeugdatletiek van AV Hera zorgen ervoor dat er een basis wordt gelegd voor een leven lang sporten en bewegen én om ervoor te zorgen dat de jeugd kan groeien, zowel als sporter als persoon.

Trainers (en andere betrokkenen bij jeugdatletiek) spelen een grote rol in het plezier dat de jeugd beleeft aan hun sportbeoefening en zijn van grote invloed op het ontwikkelen van hun vaardigheid. Zij zijn degenen die zorgen voor een veilige en ontwikkelingsgerichte omgeving waarin een jonge sporter tot bloei kan komen. De Hera jeugdtrainers zorgen voor de juiste balans voor ieder kind op het gebied van:

  • Zelfstandigheid: regie overdragen; de jeugd op weg naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid!
  • Succesbeleving: iedereen voelt zich een winnaar!
  • Structuur: duidelijkheid geeft veiligheid en ruimte!
  • Focus op ontwikkeling: eerst leren, dan winnen!
  • Samen: samen aan individuele sport doen!
  • Veelzijdige basis: eerst handig bewegen om beter te leren ‘atletieken’!

Contact pupillen en junioren

Pupillencoördinator Cindy Kiekens email: pupillen@avhera.nl
Juniorencoördinator Eric Ruijs email: junioren@avhera.nl
Ondersteuningsteam Junioren Linda Tesselaar, Petra Schellekens en Karin Hoedjes email: otj@avhera.nl
Telefoonnummer kantine: 072 57 431 13

Trainingen

Klik hier voor een actueel overzicht van de trainingen.

Communicatie

Communicatie gebeurt op de volgende manieren

  • Mondeling via de trainers tijdens de trainingen of wedstrijden.
  • Via de e-mail door de trainers. Geef dan ook een emaildres op dat regelmatig gecheckt wordt door je ouders / of voogd verzorger.
  • Via de Hera-website worden regelmatig berichten geplaatst.
  • Periodiek wordt ook een Nieuwsbrief uitgegeven en naar alle jeugdleden verzonden. Het bevat artikelen over evenementen die hebben plaatsgevonden of nog moeten plaatsvinden. Ook is er een overzicht van regionale wedstrijden in opgenomen.

Clubkleding

Bij alle wedstrijden dragen de atleten het bij de Atletiekunie geregistreerde clubkleding. Runnersworld Alkmaar is de officiële leverancier van de officiële clubkleding.
Voor Hera zijn de clubkleuren oranje shirt en zwarte broek. Het Hera-logo op de clubkleding is niet verplicht.

Wedstrijden

De data waarop de diverse wedstrijden plaatsvinden staan op onze site. Daarnaast wordt een overzicht hiervan opgenomen in onze Nieuwsbrief.

TIP!!

Het is vaak leuker om met meerdere atleten naar wedstrijden te gaan. Informeer daarom eens binnen de atletengroep van uw kind of er ook andere kinderen/ouders naar het evenement gaat waar u naar toe wilt gaan! Ouders van de CD junioren hebben een whatsappgroep.

Vragen, aanbevelingen en klachten

Vragen, aanbevelingen en klachten die betrekking hebben op het functioneren van het Hera Jeugdbestuur, kunt u richten aan het Jeugdbestuur door een e-mail te zenden aan Jeugdbestuur@avhera.nl.

Wedstrijdprogramma

De onderdelen waar een wedstrijd bij pupillen en junioren uit bestaat kan per wedstrijd verschillen.
Daarnaast kan de omvang van een wedstrijdonderdeel per leeftijdscategorie verschillen. Een actueel overzicht van de wedstrijdonderdelen is per categorie terug te vinden in het Wedstrijdreglement.

Handige links

Uitslagen van wedstrijden www.atletiek.nu
Alle atletiekverenigingen op een rij atletiek-verenigingen.startpagina.nl/
Informatie over competities (Tigch-lijst) www.atletiekcompetities.nl
Puntentelling bij atletiek atletieken.nl/puntentelling_atletiek.php

 

Hoofdsponsor FysioForum

Sports performance - Sponsor van A.V. HeraVan Lierop Adviesgroepo - Sponsor van A.V. HeraPsyt - Sponsor van A.V. HeraTen Bruggencate - Sponsor van A.V. HeraTesselaar Freesia - Sponsor van A.V. HeraAnn Taveirne - Sponsor van A.V. HeraStudio Hekwerk - Sponsor van A.V. HeraFloris Comfort - Sponsor van A.V. HeraNut - Sponsor van A.V. HeraTamminga Sports - Sponsor van A.V. HeraKN Bouw - Sponsor van A.V. HeraBouwbedrijf Ted Groot - Sponsor van A.V. Hera