Atletiekvereniging Hera

Atletiekgroep Extra Begeleid Sporten

Algemeen

Atletiekvereniging Hera heeft een groep Extra Begeleid Sporten. Deze groep is bedoeld voor kinderen en volwassenen die extra begeleiding nodig hebben om met plezier te kunnen sporten. Door het groter aantal begeleiders krijgen de atleten een specifiekere benadering om de voor de diverse onderdelen de benodigde technieken en vaardigheden aan te kunnen leren. De trainingen zijn door differentiatie in groepen zowel laagdrempelig als uitdagend. Deze extra begeleiding kan meestal niet in de reguliere groepen aangeboden worden. Met de extra begeleiding kunnen we op basis van gelijkwaardigheid en niveauverschil van de atleten een veilige sportomgeving creëren.

De groep Extra Begeleid Sporten is onder andere bedoeld voor:

  • Mensen met een verstandelijke beperking (G-atletiek VB/klasse 20);
  • mensen met een autisme spectrum stoornis;
  • kinderen met gedragsproblemen;
  • mensen die om een andere reden niet in een van de reguliere groepen kunnen trainen.

We streven ernaar om iedereen die atletiek wil bedrijven maar niet (gelijk) terecht kan in een reguliere groep in onze groep op te nemen. Het is goed mogelijk om vanuit onze groep door te stromen naar een reguliere groep. Omdat ook voor deze groep het aantal begeleiders en trainers niet onuitputtelijk is, gelden een aantal basiseisen om bij de groep te kunnen sporten:

  • Zich redelijk zelfstandig kunnen redden (zelf naar toilet, zelf aan-/uitkleden, zelfstandig bewegen);
  • een dusdanig verstandelijk vermogen hebben, dat hij of zij een eenvoudige verbale instructie begrijpt;
  • zelfstandig (bijvoorbeeld met een taxi) of met een ouder/begeleider naar de atletiekbaan kunnen komen.

Groepsdynamiek

We weten uit ervaring dat het belangrijk is dat de atleten en trainers zich prettig voelen in de groep en respectvol met elkaar omgaan. Daarnaast is het belangrijk dat de training leuk en gezellig is en er ruimte is om een grap te maken. Als deze groepsdynamiek goed is, gebeurt er meer dan dat er een groep lekker aan het sporten is. Regelmatig wordt er door de sporters zelf of hun directe omgeving aangegeven dat door het sporten en het communiceren in de groep ze zich in het dagelijks leven zekerder voelen. Door het sporten ontwikkelen de atleten zich naast het bewegen ook op andere vlakken. Wij besteden daarom naast het sporten veel aandacht aan het creëren van een goede groepsdynamiek.

Trainingen

De trainingen zijn op woensdag van 19:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 14:00 tot 15:30 uur op onze atletiekbaan. De basis van iedere training is een aantal spelvormen waarbij de conditie, coördinatie en beweeglijkheid worden verbeterd. Vanuit deze basis wordt naar de mogelijkheden en wensen van de atleten gewerkt aan specifieke onderdelen van de atletiek. Bij de jeugd zijn dit de onderdelen sprint, springnummers (ver- en hoogspringen) en werpnummers (balwerpen, kogelstoten en discus- en speerwerpen). Vanaf de oudere jeugd is er de mogelijkheid looptraining te volgen. 

De atleten worden ingedeeld in kleine groepen van maximaal vijf atleten. De trainingen worden gegeven door twee gediplomeerde trainers en twee assistent trainers die inmiddels ruime ervaring hebben in het trainen van deze doelgroep. De sporters krijgen hierdoor de nodige specifieke aandacht en structuur aangeboden.

Wedstrijden

Eris  een competitie G-atletiek tussen verschillende atletiekverenigingen in Noord-Holland. Er zijn drie korte avondwedstrijden en een finaledag. Deelname hieraan is niet verplicht. Wel stimuleren we de atleten hieraan mee te doen. Jaarlijks worden binnen de vereniging clubkampioenschappen gehouden waar ieder lid van Hera aan mee mag doen. Ook organiseert Hera regelmatig wedstrijden (trimlopen en baan-wedstrijden) die open staan voor alle atleten van de vereniging. 

Proeftrainingen

Bij AV Hera mag je voordat je lid wordt vier keer meetrainen. Kom de sfeer proeven en maak kennis met onze groep en natuurlijk met atletiek. Hierna kun je beslissen of je echt lid wilt worden van onze groep Extra Begeleid Sporten bij AV Hera.

Contact en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Piet Nieuwboer (coördinator) 072 571 64 92

Mischa Nieuwboer (trainer) 06 50 26 83 80

E-mail:  g-team@avhera.nl

Klik hier om aan te melden.

 

Hoofdsponsor FysioForum

Reclasign - Sponsor van A.V. HeraFloris Comfort - Sponsor van A.V. HeraZicht Adviseurs - Sponsor van A.V. HeraVan Lierop Adviesgroepo - Sponsor van A.V. HeraKN Bouw - Sponsor van A.V. HeraOosterbaan - Sponsor van A.V. HeraNut - Sponsor van A.V. HeraTamminga Sports - Sponsor van A.V. HeraPauw Recreatie - Sponsor van A.V. HeraAnn Taveirne - Sponsor van A.V. HeraTen Bruggencate - Sponsor van A.V. HeraBouwbedrijf Ted Groot - Sponsor van A.V. Hera