Logo Atletiekvereniging Hera Heerhugowaard

Atletiekvereniging Hera

Atletiekgroep Extra Begeleid Sporten

Algemeen

Sinds 9 juli 2014 is er bij atletiekvereniging Hera een groep actief waar mensen kunnen sporten die extra begeleiding nodig hebben om met plezier te kunnen sporten en bovendien de nodige technieken aan te leren. Deze extra begeleiding kan vaak niet in de reguliere groepen aangeboden worden. Behalve specifiekere benadering van de atleten is er ook een groter aantal begeleiders nodig om de juiste begeleiding aan te kunnen bieden.

De groep voor extra begeleid sporten is onder andere bedoeld voor:

  • mensen met een verstandelijke beperking (G-atletiek VB/klasse 20);
  • mensen met een autisme spectrum stoornis;
  • kinderen met gedragsproblemen.

We streven ernaar om iedereen die atletiek wil bedrijven maar niet (gelijk) terecht kan in een reguliere groep in onze groep op te nemen, waarbij het doorstromen naar een reguliere groep wordt gestimuleerd. Omdat voor deze groep het aantal begeleiders en trainers niet onuitputtelijk is, gelden een aantal basiseisen waaraan onze leden moeten voldoen:

  • Zich redelijk zelfstandig kunnen redden (zelf naar toilet, zelf aan- uitkleden, zelfstandig bewegen);
  • een dusdanig verstandelijk vermogen hebben, dat hij of zij een eenvoudige verbale instructie begrijpt;
  • zelfstandig (bijvoorbeeld met een taxi) of met een ouder/begeleider naar de atletiekbaan kunnen komen.

Bij twijfel kan er contact opgenomen worden met Piet Nieuwboer (072-5716492, piet.nieuwboer@quicknet.nl). Bovendien kan altijd een afspraak gemaakt worden om te komen kijken en na de training het een en ander te bespreken. Ook daarna geldt natuurlijk dat een aspirant lid vijf trainingen mag proefdraaien (zie ook Proeftrainingen)

Trainingen

De trainingen zijn op woensdag van 19:00 tot 20:00 uur. De eerste echte training is op woensdag 9 juli. De basis van iedere training is loopscholing, coördinatie en beweeglijkheid. Vanuit deze basis wordt naar de mogelijkheden en wensen van de atleten gewerkt aan specifieke onderdelen van de atletiek. Zo zal er worden getraind op de loopnummers (60 m tot en met 1500 m), springnummers (verspringen en hoogspringen) en werpnummers (balwerpen en kogelstoten). De atleten worden ingedeeld in kleine groepen van maximaal vijf atleten. De sporters krijgen hierdoor de nodige specifieke aandacht. Bovendien kan hierdoor voldoende structuur in de trainingen aangebracht worden. Na de training is er de mogelijkheid om even iets te drinken in de kantine en wat na te praten.

Proeftrainingen

Bij AV Hera mag je voordat je lid wordt vijf keer meetrainen, zodat je de sfeer kan proeven en kennis kan maken met atletiek. Tijdens die proeftrainingen kan je kijken of je ook echt lid wilt worden.

Aanmelden

Meld je aan op de trainingsavond op woensdagavond om 19.00 uur op de atletiekbaan, Sportpark ‘De Vork’, ter hoogte van Middenweg 405 te Heerhugowaard. Ook kan je je telefonisch aanmelden bij Piet Nieuwboer, telefoon 072 5716492.

Wedstrijden

Sinds een aantal jaren is er een G-competitie tussen verschillende atletiekverenigingen in Noord-Holland. Er zijn drie korte avondwedstrijden en een finaledag. Deelname hieraan is niet verplicht. Wel gaan we de atleten stimuleren hieraan mee te doen. Jaarlijks worden binnen de vereniging clubkampioenschappen gehouden waar ieder lid van Hera aan mee mag doen. Ook organiseert Hera regelmatig wedstrijden (trimlopen en baanwedstrijden), die open staan voor alle atleten binnen de club.

Contact

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Piet Nieuwboer: telefoon 072-5716492

stuur Piet Nieuwboer een mail

 

Hoofdsponsor FysioForum

Tamminga Sports - Sponsor van A.V. HeraBouwbedrijf Ted Groot - Sponsor van A.V. HeraTen Bruggencate - Sponsor van A.V. HeraPauw Recreatie - Sponsor van A.V. HeraKN Bouw - Sponsor van A.V. HeraNut - Sponsor van A.V. HeraZicht Adviseurs - Sponsor van A.V. HeraStudio Hekwerk - Sponsor van A.V. HeraAnn Taveirne - Sponsor van A.V. HeraFloris Comfort - Sponsor van A.V. HeraSports performance - Sponsor van A.V. HeraPsyt - Sponsor van A.V. Hera