Logo Atletiekvereniging Hera Heerhugowaard

Atletiekvereniging Hera

Trainen voor 5 of 10 mijl Dam tot Damloop, Run to the start

Heb jij het weekend van 22 en 23 september al in je agenda gezet? Dan gaan 65.000 hardlopers van start aan het grootste hardloopevenement van Nederland. Loop jij van Amsterdam naar Zaandam of in Zaandam samen met vele (tien)duizenden andere hardlopers? Jij kunt er daar één van zijn! Het excuus dat je het niet kunt volhouden of dat je nog nooit aan een evenement hebt deelgenomen gaat met het nieuwe trainingsprogramma Run to The Start niet meer op.

Run to The Start Dam tot Damloop

Run to The Start is een bewezen effectief hardloop voorbereidingsprogramma van AV Hera. De eerste training is op zaterdag 16 juni om 9.30 uur of je komt woensdag 20 juni om 19.30 uur voor de eerste keer. Verzamellocatie is AV Hera, sportpark de Vork in Heerhugowaard.
 
Beginnende lopers trainen naar het uitlopen van de vijf Engelse mijl. Je gaat verantwoord en gezond de finish halen. De (half) gevorderde lopers (kunnen min 45 minuten aaneengesloten hardlopen) worden uitgedaagd om hun persoonlijke doelstellingen op de tien Engelse Mijl te realiseren. Dat kan uitlopen zijn, maar ook het verbreken van je persoonlijke record.
 
Je traint twee keer per week op woensdagavond en zaterdagochtend in een groep onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers voor de vijf of tien Engelse Mijl. De training bestaat uit theorie en minimaal een uur praktijk. De trainers behandelen per training verschillende belangrijke onderwerpen, zoals de warming-up, blessurepreventie, voedingstips en looptechniek. Na afloop krijg je een schema mee voor je huiswerktraining(en). Na de Dam tot Damloop is er nog een terugkomtraining.

De Dam tot Damloop Zondag

De Dam tot Damloop is het grootste hardloopevenement van Nederland. De ruim 40 bands, DJ’s en blaaskapellen zullen, naast de 250.000 toeschouwers, voor een onvergetelijke sfeer zorgen. Dit wordt de 32ste editie.

De Damloop by Night Zaterdag

Samen met 15.000 andere lopers start je het parcours van de 5EM. De route gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Dam parcours en is oogverblindend verlicht.

Trainingstijden

Zaterdagaochtend 9.30 - 11.00 uur
Woensdgavond 19.30 - 21.00 uur

Kosten

Het 14 weken durende programma kost voor niet leden € 80,00. Voor leden van AV Hera bedraagt dit €25,00. Het bedrag betaal je via een eenmalige incasso.
 
De kosten zijn exclusief het startbewijs!

Twijfel niet langer, geef je op via onderstaand formulier.
 

Velden met een * moeten worden ingevuld. 

Hoofdsponsor FysioForum

Studio Hekwerk - Sponsor van A.V. HeraPauw Recreatie - Sponsor van A.V. HeraOosterbaan - Sponsor van A.V. HeraTon Koppes - Sponsor van A.V. HeraNut - Sponsor van A.V. HeraFloris Comfort - Sponsor van A.V. HeraTesselaar Freesia - Sponsor van A.V. HeraVan Lierop Adviesgroepo - Sponsor van A.V. HeraTen Bruggencate - Sponsor van A.V. HeraKN Bouw - Sponsor van A.V. HeraScholten - Sponsor van A.V. HeraZicht Adviseurs - Sponsor van A.V. Hera