Nieuwsoverzicht

Jessica Schilder beste van Hera bij NK Teams junioren

11 september 2017
Amersfoort – Na het behalen van een elfde plaats in de landelijke competitie van de A-meisjes moesten de dames van atletiekvereniging Hera op zondag 10 september aantreden in Amersfoort voor het NK teams. Hier behaalde ze de twaalfde en laatste plaats, maar toch een keurige prestatie van de meiden om in Amersfoort te staan, van de 48 ploegen die mee hebben gedaan aan deze competitie.

Helaas waren de prestaties van de meiden over het algemeen minder dan in de voorwedstrijden. Uitblinker van het Hera team was Jessica Schilder op het onderdeel kogelstoten waar zij de kogel stootte tot een afstand van 14,30 meter, ruim voldoende voor de eerste plaats. Noor Kuilboer liep in haar tweede baan­wed­strijd ooit, de 1.500 meter in een voor haar verrassend snelle tijd van 5.23,75 minuten wat haar de zevende plaats opleverde. Leonie Keppel liep de 400m in een tijd van 1.09,96 minuut. Chelsie Pantelic was op deze zelfde afstand minder snel (1.14,31) maar zij was met deze tijd toch sneller dan ze ooit was geweest. Ook Amber van der Putten liep een persoonlijk record (pr) op de 100 meter, haar tijd 14,76 seconden. Ook Anna Doodeman verbeterde haar pr op de 110m horden, haar snelste tijd is nu 18,37 seconden. De 4 x 100 meter werd gelopen door het team bestaande uit: Anna Doodeman, Maud Feenstra, Amber van der Putten en Marijke Langendijk, zij finishte in 55,99 seconden.


Verslag Nederlands Kampioenschappen Teams A- Meisjes

Na het behalen van een 11e plaats in de landelijke competitie van de A-meisjes moesten de meiden van Hera op 10 september aantreden in Amersfoort. Na een paar laatste wijzigingen doorgevoerd te hebben, Joyce op verspringen en Maud, na afmelden van Julia, op speer, om indien de 1e springster/werpster uit zou vallen, geen nul te halen.

Op zaterdag, na de pupillen- en C/D Junioren wedstrijd, de tent van Firma Tesselaar en Heravaan in de auto overgeladen zodat, mocht het zondag slecht weer worden, in elk geval een aantal mensen zouden kunnen schuilen. Gelukkig bleef het droog.

Op zondagmorgen Johan Koenis om 09.00 uur opgepikt  en opweg naar Amersfoort. Daar zijn we om 10.15 uur aangekomen. Kwartier gemaakt met Johan. Na twee jury- en een ploegleidervergadering te hebben bijgewoond, kwam zo het team en supporters en coaches aan.

Om 12.00 uur beet Anna Doodeman de spits af met de 100 meter horden, in een keurige 4-pas ritme (hoorde ik van Anthonie Ott, trainer RTC Amsterdam). Een PR van 18.37 sec. Klasse! Even daarna moest Vere Tavenier hoogspringen. De verwachtingen waren positief, na  de maandagtraining, onder leiding van trainercoach Robbert Wolvers, nog over 1.40 meter gesprongen te hebben, zou het met een beetje adrenaline erbij nog een 5 á 10 cm meer kunnen worden. Echter, het blijft mensenwerk (Citaat, Hans Arnhard), Vere strandde op 1.30 meter .

Joyce Smit was ondertussen begonnen met verspringen. Bij het inspringen kwam ze uit maar in haar eerste poging zette ze circa 70 á 80 cm voor de balk af. Op mijn vraag of zij de volgende aanloop harden zou kunnen lopen, dacht ze dat dat er niet in zat, dus 2 voetjes naar voren. Haar tweede poging was al dichter bij de balk, dus nog anderhalf voetje naar voren.  En ja hoor! De derde poging op de balk naar een afstand van 3.55 meter.

Marit van de Hoven was om 12.30 uur gestart met het Kogelslingeren. Bijgestaan door haar ”Personal Coach” Cindy Kiekens kwam zij tot 23,29 meter. Iedereen had daar vrede mee. Voor volgend jaar zullen we een andere junior moeten opleiden, aangezien Marit een jaar naar Canada gaat om een opleiding te volgen. Marit veel succes en plezier in Canada.

Om 13.00 uur moest Maud Feenstra aantreden voor de 800 meter. Wat een kanjer dat zij zich ieder keer weer voor het team beschikbaar stelt en als vierhonderdmeterloopster de dubbele afstand loopt. Zij kwam tot 2. 43.80 min.

Nog bijkomend van haar 800 meter moest Maud om 13.35 uur speerwerpen. Zij werd goed bijgestaan door Robert. Tegelijkertijd moest Jessica Schilder kogelstoten. Na een zware trainingsweek, kwam zij tot 14.30 meter. Ook met een probeersel, de draaitechniek, kwam zij niet in de buurt van haar PR, maar het was ruimschoots genoeg voor een 1e plaats en een berg punten.

Ondertussen maakten Marijke Langendijk en Amber van der Putten zich op voor de 100 meter. In de eerste serie en naast elkaar in baan 1 en 2 joegen zij elkaar op, wat resulteerde in een PR voor Amber in 14.76 sec. Marijke kwam tot 14.37 seconden, iets langzamer dan in Lisse. Hier in Amersfoort behaalden ze de 12e en laatste plaats. Maar toch een keurige prestatie van de meiden, er deden 48 teams mee aan deze competitie.

Zo vlak na de vakantie en de start van de eerste studieweek, waren de prestaties van de meiden over het algemeen minder dan de voorwedstrijden.

Om 14.30 uur moesten Leonie Keppel en Chelsea Pantelic de 400 meter lopen. In de eerste serie liep Chelsea weer een PR (voor de derde keer op rij) in 1.14 31 min. Leonie liep in de tweede serie 1.09.96 min, toch wel wat ver van haar PR vandaan, maar na afloop wist ze me te vertellen dat ze niet echt moe was na haar wedstrijd.

Tegelijkertijd moest Joyce hoogspringen. Zij wist niet hoe hoog ze had gesprongen. Maar na inzien van Atletiek.nu bleek dat ze 1.20 meter gesprongen.

Als laatste loopnummer voor de estafette moesten Vere Tavenier en Noor Kuilboer de 1.500 meter lopen. Na de laatste test en instructies van Siem Boekel, moesten zij weggaan in een  ronde van 89 sec. goed voor een tijd van ca. 5.34 min. Vere opende met Noor in haar kielzog in 82/83 seconde. In de 2e ronde was het tempo van Vere naar beneden gegaan en was Noor voorbij gegaan. Op aangeven ging ze na 800 meter extra aanzetten en begon zij aan een inhaalrace, die eindigde op de finish, met op de laatste 100 meter nog twee loopsters te hebben ingehaald in 5.23.75 min. Tien seconden sneller dan Siem had ingeschat, nog niet wetende wat Noor kan.  Haar trotse ouders vonden het prachtig. Ik ben benieuwd of ze van deze wedstrijd, net zoveel hebben genoten als haar 1e plaats op Texel bij het paardrijden (sgw= samengestelde wedstrijd, dressuur, springen en cross, geen idee of de voornoemde volgorde goed is).

Vere had haar dag niet vandaag. Haar 1.500 meter ging na de eerste ronde erg moeizaam. En ze had nog wel een schema voor haar Vakantie in Canada van Siem meegekregen. Ze was daar met haar ouders om Tom aan te moedigen op de Spelen voor Kleine Mensen. Hij heeft daar, als ik me niet vergis, 4 x goud en een zilveren medaille  op zwemmen behaald.

Als sluitstuk de 4 x 100 meter, die er qua wisseltechniek perfect uitzag, maar wat wil je na estafettetrainingen van Joren Tromp en zijn oom Rudy Bouwer. De dames kwamen tot 55.99 sec. Dit was 0.67 sec langzamer dan in Lisse. Wel in een iets gewijzige opstelling.

Rest mij om de meiden, coaches en Wobbe Feenstra, die alle wedstijden van de competitie heeft gejureerd, te bedanken voor hun geweldige inzet. Achteraf had ik dit diezelfde avond moeten zeggen tijdens een door Maud geregeld heerlijk etentje bij LaVida, met dank aan de club van 100 voor hun financiële bijdrage.

Herman de Jong (ploegleider)
www.avhera.nl
www.avhera.nl
Groningen - Zaterdag 16 september stonden de jongens C-junioren van AV Hera in de nationale finale van de atletiekcompetitie. Jeff… Meer >
 
www.avhera.nl
Op 9 september vond de instuif voor pupillen en junioren C/D plaats. Omdat het weer de afgelopen dagen te wensen over liet, lagen de… Meer >
 
www.avhera.nl
Heerhugowaard – Op zaterdag 9 september vond bij atletiekvereniging Hera een pupillen en CD-junioren instuifwedstrijd plaats. Echter… Meer >
 
www.avhera.nl
Zaterdag 16 september staan de jongens C-junioren van AV Hera in de nationale finale van de atletiekcompetitie. De laatste keer dat er… Meer >
 
www.avhera.nl
Op zondag 3 september ’17 de D spelen ook wel de officieuze Nederlands kampioenschappen voor de D junioren. De kampioenschappen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-10-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 

AV Hera

Sportpark "de Vork"
De Vork 1
1704 BX Heerhugowaard
info@avhera.nl

Colofon

Webdesign Studio Hekwerk
Powered by Club-assistent

@2016-2017 AV Hera
Terug naar boven