Nieuwsoverzicht

Verslag van tweede wedstrijd Junioren B Meiden competitie.

15 juni 2017
Heerhugowaard - Op zondag 11 juni jl. vond bij Hera de tweede competitiewedstrijd van de Junioren B plaats. Omstandig heden waren zonnig, soms erg warm en met zo nu en dan forse wind.
 

Van de 12 meiden die in eerste instantie opgesteld stonden zijn we gestart met 3 B- meiden en 4 C- meiden.
Ten opzichte van de 1e wedstrijd twee deelneemsters minder, waardoor o.a. de 1.500 meter niet bezet was en ook aan kwaliteit moesten inboeten, doordat de C-Meiden de dag er voor hun eigen competitiewedstrijd hadden gehad in Warmenhuizen.
Vandaag gold het aloude adagium, “meedoen is belangrijker dan winnen”. En zoals altijd staat het plezier in de dingen die je doet voorop.
 
Leonie Keppel moest om half twaalf de spits afbijten op discuswerpen. Vandaag zou het dan gebeuren, de 30 meter die zij regelmatig in de training werpt, zou vandaag op de lijst komen, als alles goed zou gaan. Onder de blikken van Hans Arnard kwam  zij in de eerst twee worpen tot 28.26 meter, zo’n 1,5 meter onder haar PR. Na instructies van Hans om de laatste twee worpen met volledige draai te maken, sloeg de stress toe, vergetend wat zij geleerd heeft afgelopen tijd, kwam de 30 meter niet tot stand. We moeten dus nog even wachten maar die 30 meter gaat er binnenkort zeker aankomen.

Anne Snoek, die vandaag maar liefst 3 werponderdelen voor haar rekening moest nemen, wierp een uurtje later 21,48 meter. Weer een uur later wierp zij de speer, niet geheel naar haar tevredenheid tot 15,62 meter, om 5 kwartier later de kogel tot 8,49 meter te stoten.

Om 12.00 uur moest Femke Jonker de 100 meter horden lopen. Na haar 18.48 sec. van de vorige wedstrijd was de verwachting dat zij vandaag onder de 18 sec zou duiken. Na een goed start en de eerste vier horden in een 3-pasritme te hebben gedaan, sloeg de vermoeidheid van de dag ervoor toe. In een 4-pasritme verder gaand kwam zij nu tot 18.67 sec. door de finish.

Joyce onze tweede hoogspringster, moest om twaalf uur aantreden. Vorige keer haalde zij 1.20 meter, maar was er vandaag opgebrand hoger te springen. Dat lukte. Het werd 1,25 meter, even hoog als haar zus (Cindy) de dag ervoor bij de C-meiden competitie.

Om 12.50 uur zagen we een snelle 1.500 meter van twee Lycurgusatleten en een SAV atlete, met tijden van rond de 4 min. en 50 sec. 
Jammer dat Gwen Feenstra zo’n druk programma heeft, woensdag de 7 juni een 800 meter in Castricum, zaterdag een 800 meter bij de C-meidencompetitie en aankomende vrijdag een 800 meter op uitnodiging in Hagen (Duitland). 

Overigens gaan er nog een vijftal Hera atleten naar de Ruhrgames in Hagen toe. Koen Hoedjes doet Kogel en 100 meter, Romello Christiaan ook100 meter, Jeff Tesselaar 800 meter, Lars Philipsen 800 meter en Rosa Kuin gaat kogelstoten. De jongens lopen ook nog een 4 x 100 meter. En, niet te vergeten, zal Sebastiaan Bonte, trainingslid bij Hera ook aanwezig zijn. Hans Arnhard gaat er ook naar toe.

De 100 meter werd gelopen rond 13,40 uur met Lysanne Zaal en Amber van der Putten.
Lysanne liep alweer een PR (lijkt wel lopendebandwerk) in 13.48 sec. Amber liep ook een PR, maar het bleek dat daar geen tijd van was opgenomen. Die moest dus overgelopen worden. Toen kwam zij tot 14.92 sec. 0,01 sec. boven haar PR.

Femke Jonker moest om 13.50 uur verspringen. Ook voor haar geldt, PR na PR. Nu sprong zij 4,87 meter. Lysanne kwam tot 4.44 meter, ruim voor de balk afzettend. Als je een keer goed op de balk komt wordt dat ook een PR. 

Daarna moest zij direct op weg naar een andere activiteit, als ik me niet vergis, was dat een verjaardagsfeest. Jammer voor de estafette, als de snelste loopster niet meedoet, maar ook hier geldt, wat er is geschreven in de 4e alinea.

Om 13.50 uur moest Leonie kogelstoten, zij kwam in haar eerste poging gelijk tot 11.90 meter een dikke  PR verbetering van bijna een halve meter. Revanche op haar discuswerpen?, Wie het weet, mag het zeggen. 
Een uur later wilde zij dat herhalen op de 400 meter, echter de wind was sterker dan haar wil, het werd 1.06.69 min.

Isa Telman moest om 14.00 uur hoogspringen. De laatste wedstrijden, sprong zij constant 1,35 meter, nu kwam zij tot 1.30 meter.

Bente Lieuwes was als een van de laatste C-meisjes gevraagd of ze mee wilde doen bij de B-meiden. Zij wierp de speer naar 15,55 meter, ook een PR.

Om 15.30 uur werden de estafettes gelopen. Gestart werd met de jongens. De meiden in de laatste serie met Femke, Joyce, Isa en Amber, brachten het stokje foutloos in 58,41 sec over de finish. Dit moet het resultaat zijn van de wissels die zij in de week ervoor hebben getraind, want met 4 meiden, waarvan, voor zover ik weet Amber de snelste is met 14.91 sec. liepen de 4 meiden gemiddeld 14,6 sec. 
 
Na een uurtje of twee gezellig napraten op naar huis. De uitslagen bekijkend zag ik dat we in de poule op de 12e plaats waren geëindigd van de 20 ploegen met 4.671 punten. Landelijk op de 37e plaats van de 92 ploegen.
 
Ik heb al weer genoten van een heerlijke dag atletiek op onze baan, met een break van een uur om mijn kleinzoon te zien lopen bij de Luna Beach Run, met zo’n 60 andere kinderen van groep 3 en 4 op de 600 meter. Het schijnt dat hij 7e of 8e is geworden, maar na de start heb ik hem alleen de eerste 100 meter gezien en verder niet. Ik denk dat hij met te snel af was. 

Dank aan Robbert dat hij de hele dag aanwezig was en mij de break gunde en Robin dat hij tussen het coachen van de Hylasploeg ook nog kans zag om een aantal Heranen bij te staan.
 
Ploegleider 
Herman de Jong.
www.avhera.nl
www.avhera.nl
Sinds enkele weken wordt er ieder zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur door Erik Ruijs en Johan Koenis conditietraining gegeven. Deze… Meer >
 
www.avhera.nl
MEEDOEN AAN EEN KEEZAVOND? Doe mee op vrijdag 3 november 2017, aanvang 20.15 uur Plaats: Herakantine Meer >
 
www.avhera.nl
Wegens de overgang van een grote groep C - junioren naar de B – junioren zoeken wij een Allround trainer voor een groep van ca. 15… Meer >
 
www.avhera.nl
Heerhugowaard – De pas zeventienjarige Pepijn Smilda heeft de tien kilometer najaarsloop van atletiekvereniging Hera op zijn naam… Meer >
 
www.avhera.nl
Zaterdag 30 september 2017 heeft onze voorzitter ook de atleten met een podiumplek in het afgelopen jaar gehuldigd, zijn lieftallige… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AV Hera

Sportpark "de Vork"
De Vork 1
1704 BX Heerhugowaard
info@avhera.nl

Colofon

Webdesign Studio Hekwerk
Powered by Club-assistent

@2016-2017 AV Hera
Terug naar boven