Nieuwsoverzicht

Talenten van Hera succesvol tijdens Ruhr Games in Hagen (Duitsland)

18 juni 2017
Hagen – Atletiekvereniging Hera beschikt over een groep junioren (14 tot 15 jaar) die zeer gedreven is om zich te verbeteren. Doordat ze gezamenlijk trainen en elkaar motiveren worden alle atleten beter. Dit heeft er inmiddels toe geleid dat van deze groep een zestal atleten zich had gekwalifi­ceerd voor de Ruhrgames in het Ischeland stadion in Hagen, Duitsland. In deze internationale wedstrijd vertegenwoordigde ze Nederland en streden ze tegen atleten uit Duitsland en omringende landen. Op vrijdag 16 juni was de grote dag, het weer was bewolkt met af en toe wat zon, weinig wind en een heerlijk temperatuur om te sporten.

Als eerste kwam Koen Hoedjes in actie op het onderdeel kogelstoten, waarin hij echt een uitblinker is. Hij won dit onderdeel met zijn stoot van 15,46 meter. Sebastiaan Bonte, zijn trainingsmaatje en train­ings­lid bij Hera, eindigde op de tweede plaats met een afstand van 14,92m. De overige deel­ne­mers bleven hier ver van verwijderd.

Vervolgens kwamen Koen en Romello Christiaan in actie in de series van de 100m sprint. In de series liepen zowel Koen als Romello een nieuw persoonlijk record van respectievelijk 11,21 en 11,74 seconden. In de finale was er slechts plek voor acht atleten, Romello stond een gedeelde achtste plaats en kwam door loting toch in de finale uit. Daar finishte hij in een tijd van 11,89 seconden, een gedeelde zevende plaats. Koen eindigde in de finale, die door een hapering van de tijdwaarneming overgelopen moest worden, op een gedeelde derde plaats (11,48 sec.).

Om 15:30 uur was het de beurt aan de Rosa Kuin op het onderdeel kogelstoten. Zij is herstellende van een rugblessure en heeft daardoor weinig kunnen trainen. Zij kwam tot een afstand van 10,67 meter wat een elfde plaats opleverde.

Gelijktijdig liepen de jongens de 800m, namens AV Hera werd hieraan deelgenomen door Lars Philipsen en Jeff Tesselaar. Lars liep ondanks een flinke verkoudheid wederom een nieuw persoonlijk record van 2.05,32 min. (6de plts). Jeff eindigde twee plekken achter hem in een tijd van 2.06,95, ook dit was een persoonlijk record. Atlete Gwen Feenstra, 15 jaar was tevreden over haar prestatie op de 800 m, zij miste net het podium met haar tijd van 2.20,36 minuten, een gedeelde vierde plaats.

De afsluitende 4x100m estafette leverde voor het jongensteam van AV Hera eveneens een vierde plaats op. De estafette werd gelopen door Koen, Romello, Lars en Jeff in een tijd van 46,89 seconden. Een uitstekende prestatie gezien het feit dat Koen en Romello voorafgaande de estafette 3x 100 mtr hebben gelopen in een uur tijd.

Al met al een dag met uitstekende presaties en leerzaam voor de atleten.

Foto: Het succesvolle jeugdteam van AV Hera plus traingingslid Sebastiaan tijdens de Ruhr Games met hun trainer.
www.avhera.nl

Ruhr Games 2017

www.avhera.nl
MEEDOEN AAN EEN KEEZAVOND? Doe mee op vrijdag 3 november 2017, aanvang 20.15 uur Plaats: Herakantine Meer >
 
www.avhera.nl
Wegens de overgang van een grote groep C - junioren naar de B – junioren zoeken wij een Allround trainer voor een groep van ca. 15… Meer >
 
www.avhera.nl
Heerhugowaard – De pas zeventienjarige Pepijn Smilda heeft de tien kilometer najaarsloop van atletiekvereniging Hera op zijn naam… Meer >
 
www.avhera.nl
Zaterdag 30 september 2017 heeft onze voorzitter ook de atleten met een podiumplek in het afgelopen jaar gehuldigd, zijn lieftallige… Meer >
 
www.avhera.nl
Heerhugowaard – Pieter Karst Bouma wint in zijn honderdste wedstrijd het Nederlands & Belgisch Kampioenschap Highland Games. Van alle… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AV Hera

Sportpark "de Vork"
De Vork 1
1704 BX Heerhugowaard
info@avhera.nl

Colofon

Webdesign Studio Hekwerk
Powered by Club-assistent

@2016-2017 AV Hera
Terug naar boven